Bijna kijk- en luistertoets? Netflixen helpt!

“Mevrouw Chevalier, heeft u tips voor de voorbereiding op de kijk- en luistertoetsen?”

“Natuurlijk! Kijk zo vaak mogelijk het Franse TV-journaal.”

Als 17-jarige scholier, rond 2010, nam ik dit advies van mijn docente Frans in acht. Is dit anno 2016 een praktische tip? Nee, zeker niet. Bijlesleraar komt met dé gouden tip, zodat jij voor de kijk- en luistertoets met vlag en wimpel slaagt.

Binnen een mum van tijd kwam ik erachter dat het Franse TV-journaal niet bepaald geschikt is als oefenmateriaal. Het helpt niet dat het journaal alleen op een specifiek tijdstip te zien is. Daarnaast kan je op YouTube natuurlijk oude journaals terugkijken, maar na een paar afleveringen heb je dat ook wel gehad. Ten slotte is het niet optimaal dat die Fransen zo extreem snel spreken.

De oplossing? Netflix. Bijna iedereen heeft tegenwoordig wel toegang tot Netflix. Zelfs zij die te ‘skeer’ zijn voor een eigen account, Netflixen zichzelf suf op iemand anders’ account. Hoe gaat binge-watching je helpen bij een mooi cijfer voor je kijk- en luistertoets? Sleutel een beetje aan de instellingen van Netflix. Kijk je favoriete serie in het Frans met Nederlandse ondertiteling. Of, kijk die nostalgie-opwekkende kinderfilms terug in het Frans. Naast dat de Franse Alladin zeer vermakelijk klinkt, schiet je cijfer in de lucht. Ideaal!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.