Leren met video’s, de bijles tool voor examenleerlingen

Uitlegvideo’s, scoor gemiddeld een punt hoger!

Heb jij moeite met leren uit boeken? Je bent niet de enige! Of je nou dyslexie, AD(H)D of een andere vorm van leerstoornis hebt, leren met video’s kan vaak helpen. Ook als je helemaal geen leerstoornis hebt kan je baat hebben bij leren met uitlegvideo’s.

Onderzoek van Radboud Universiteit (Manfred te Grotenhuis, “Sprekende Voorbeelden”) wijst immers uit dat leren met uitlegvideo’s ervoor zorgt dat leerlingen gemiddeld een punt hoger scoren. In andere woorden, leren met video kan ervoor zorgen dat jij een voldoende haalt in plaats van een onvoldoende. Doordat je zowel met audio als illustraties wordt geprikkeld, blijft de stof namelijk langer hangen.

Quote uit Radboud onderzoek (Manfred te Grotenhuis, “Sprekende Voorbeelden”):
‘’Onderzoek bevestigt de positieve gevoelens van leerlingen over het gebruik: leerlingen die video gebruiken behalen significant hogere toetsresultaten dan leerlingen die deelnemen aan meer traditioneel onderwijs (Boster, Meyer, Roberto, Inge, & Strom, 2006; Crippen, & Earl, 2004).’’

Digistudies voor corona achterstand

Digistudies is hét e-learning platform dat uitlegvideo’s, oefenvragen, begrippenlijsten en meer maakt voor bovenbouw/ examenleerlingen voor de niveaus VMBO-TL, HAVO en VWO. Met deze leermiddelen kan jij als (examen)leerlingen overal en wanneer jij maar wil verdiepen in het vak waar je een achterstand in loopt. De video’s bestaan uit animaties en audio, waardoor je gehoorzintuig en het gezichtszintuig gebruikt worden. Verder behandelen de video’s alle school en eindexamenstof.

Het blijkt het dat steeds meer leerlingen een corona achterstand oplopen. Dit kan verschillende redenen hebben: moeilijk concentreren tijdens online lessen, docenten die ziek zijn of dat leerlingen zelf ook ziek zijn. Juist tijdens deze corona tijden is het ideaal om gebruik te maken van Digistudies. De filmpjes kan je namelijk zo vaak als nodig afspelen, pauzeren en terugkijken – overal met een internetverbinding! Hierdoor kan jij onderweg naar school de uitleg bekijken, waardoor je deze tijd goed kan benutten. Hierdoor haal je de achterstand binnen no-time in of voorkom je die zelfs.

Goedkoop alternatief

Online (school)examentrainers beginnen vanaf €45 per vak. Niet iedereen heeft een overvolle portemonnee en daarom biedt Digistudies haar service aan voor een veel langere prijs, waardoor het gelijk de goedkoopste is in haar branche. Één vak naar keuze kost slechts €15,- en voor maar €75,- kan een examenpakket aangeschaft worden die toegang geeft tot alle examenvakken van het desbetreffende niveau.

Vakken per niveau en het aantal video’s

Hierbij een overzicht van de vakken die te vinden bij Digistudies.nl per niveau en met het aantal video’s dat per vak te vinden is.

VMBO-TL

HAVO

VWO

Voordelen Digistudies

In dit filmpje kun je de persoonlijke ervaring van een Digistudies gebruiker zien. Hierin spreekt de leerling Oliva en haar moeder over het positieve gebruik van Digistudies

Hieronder worden de voordelen van Digistudies nogmaals in overzicht benoemd:

  • Door visuele én auditieve prikkeling, sla je leerstof makkelijker op
  • Geen eindeloze lappen tekst doornemen (ideaal voor visueel ingestelden en beelddenkers)
  • Video’s zijn altijd online beschikbaar, dus leren waar en wanneer je wilt
  • Één specifiek onderwerp per video, dus precies weten wat je per video leert
  • Video’s pauzeren, doorspoelen, terugspoelen, versnellen en vertragen: in eigen tempo leren
  • Bijpassende begrippenlijsten om de stof goed te kunnen leren
  • Bijpassende oefenvragen om kennis direct te kunnen testen
  • Goedkoopste in haar branche

Comments are closed.